Verkopen bij Venduehuis Dickhaut

Verkoop via een veiling

Of het nu gaat om een Picasso of een theelepeltje: Venduehuis Dickhaut verkoopt het graag voor u. Het voordeel van verkoop via een veiling ligt voor de hand: de prijs wordt bepaald door meerdere geïnteresseerden die tegen elkaar opbieden, waardoor de beste prijs wordt gerealiseerd. Het is een open en eerlijk systeem, met officiële veilingvoorwaarden die iedereen kan inzien. Wordt uw stuk onverhoopt niet verkocht, dan krijgt u het in dezelfde staat weer terug en zijn er geen kosten.

- Inbreng

Wanneer u iets zou willen inbrengen, kunt u een bezoek brengen aan ons veilinghuis. Na afspraak bekijken onze experts uw voorwerpen en geven ze aan wat deze zouden kunnen opbrengen in de veiling. Er wordt in overleg een limietprijs vastgesteld, hetgeen betekent dat het stuk niet onder dat vastgestelde bedrag verkocht zal worden. Gaat het om meubelen of moeilijk te vervoeren goederen, dan kunt u ook een foto naar ons e-mailadres sturen info@veilingmaastricht.nl. De taxatie is gratis en vrijblijvend. Wanneer het gaat om een groot aantal stukken of een hele inboedel kunnen onze taxateurs uiteraard ook aan huis komen.

- Inzendcontract

Wanneer u besluit om een stuk inderdaad definitief in één van de veilingen van Venduehuis Dickhaut in te brengen, wordt een inzendcontract opgesteld waarop de gemaakte afspraken vermeld staan. Alle kosten die aan de inbreng verbonden zijn, zijn inbegrepen in de inbrengprovisie; dus ook de kosten van verzekering en foto’s! Standaard bedraagt de inbrengprovisie 16% en de administratiekosten bedragen €17,50.  De inzendvoorwaarden die op de verkopen bij Venduehuis Dickhaut van toepassing zijn, zijn op de achterzijde van het contract afgedrukt. Omdat de verkopen bij Venduehuis Dickhaut onder de margeregeling vallen, is het niet mogelijk om de BTW die in het bedrag opgenomen is gerestitueerd te krijgen. 

- De Kunst- en Antiekveiling

Venduehuis Dickhaut gaat zich vervolgens inspannen om een zo hoog mogelijke opbrengst voor uw stukken te realiseren. Alle kavels worden omschreven, gefotografeerd en zo geëtaleerd dat elk stuk tot zijn recht komt. De catalogus wordt op de website gepubliceerd, voorzien van één of meerdere foto's van ieder kavel. Potentiële kopers worden op de goederen attent gemaakt door advertenties en gerichte mailings. Op de kijkdagen staat alles prachtig uitgestald, kan iedereen de stukken bekijken en wordt veel extra informatie over de stukken gegeven. U kunt het biedverloop volgen via deze website. Binnen vijf dagen na afloop van de veiling ontvangt u de afrekening thuis. Hierop staat een overzicht van het bedrag waarvoor de stukken in de veiling afgehamerd zijn, de verschuldigde veilingkosten en het bedrag dat aan u uitgekeerd wordt. Mocht een stuk onverhoopt onverkocht blijven, dan ontvangt u het in dezelfde staat weer terug en zijn er geen kosten (tenzij specifiek van tevoren anders afgesproken). De uitbetaling van de veiling volgt 30 werkdagen na de laatste veilingdatum.

Veilingen op maat

Venduehuis Dickhaut kan desgewenst ook een veiling op maat organiseren, buiten de reguliere veilingen om. In het verleden hebben er al diverse speciale veilingen plaatsgevonden, vaak in opdracht van een stichting met een liefdadige doelstelling, maar ook teneinde een uitzonderlijke boedel in één keer te veilen. Een dergelijke veiling op maat kan ook op locatie gehouden worden. De kosten zijn uiteraard afhankelijk van de aard en omvang van de veiling. We geven u graag per e-mail of telefoon meer informatie.

Het veilinghuis is tevens aangesloten bij de Federatie van Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders in roerende zaken (Federatie TMV: https://www.federatie-tmv.nl/).

© 2009-2024 Venduehuis Dickhaut® | Bredestraat 23a, 6211 HA Maastricht, Nederland | tel. +31-43-3213095 | fax +31-43-3259384

Deze website maakt gebruik van cookies t.b.v. Google Analytics.

Veiling- en inzendvoorwaarden | Privacyverklaring